Nyheder

Rockgruppen Kent laver kunstnervin med Tua Rita

Først var det den norske gruppe Satyricon, som lavede sine egne vine i samarbejde med Luca Roagna fra Barbaresco og nu er det så den svenske rockgruppe Kent, som i samarbejde med den toskanske topproducent Tua Rita lancerer sin egen serie af vine.

Denne gang er det ikke bare en turne, som følger op på gruppens nye album op. I år lancerer de vininteresseret musikere i bandet Kent, nemlig også deres første egen vinserie – Kent Edizione.  Gruppens serie på 3 vine er blevet til i samarbejde den svenske vinimportør Vinovativa og den toskanske vinproducent Tua Rita.

”Vi synes tiden var inde til at lave den første rigtige gode kunstnervin og vores valg faldt direkte på Tua Rita. Eftersom det er første gang at vi laver et sådant samarbejde, er det vigtigt at vi respekterer hinandens kunst og vinkunsten overlader vi derfor fuldt ud til Tua Rita”, fortæller Joakim Berg.

Beslutningen blev taget efter at gruppen har drukket Tua Rita’s topvin Redigaffi under indspilningen af albummet ”Röd”.  Som Joakim Berg udtrykker det: ”den perfekte vin at starte en indspilning med”.

Fra den 25. april findes gruppens 3 vine i Systembolagets bestillingssortiment. Det drejer sig om den drikkevenlige Kent I Edizione, som er lavet på 60 % Sangiovese og lige dele Merlot og Cabernet Sauvignon. Hvidvinen Kent II Edizione er lavet på lige dele Trebbiano, Vermentino og Ansonica. Slutteligt er prestigevinen Kent III Edizione lavet på 80 % Merlot og resten Alicante.

Kent spiller i København den 24. maj i Vega og i Oslo den 25. maj i Rockefeller. Hvis du ikke kan vente indtil da – så lyt med her!

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate