Nyheder

Sen frost giver store skader for mange vinproducenter i det nordlige Italien.

Sen nattefrost har givet betydelige skader i Italien. Vinproducenter, såvel som frugt- og grøntsagsavlere må i år forvente et betydeligt høsttab fordi frosten har ødelagt, knopper, skud og blomster. Blandt vingårde er det specielt i Piemonte, Veneto og Toskana, at man er særligt ramt.

Brancheforeninger som Coldiretti i Piemonte og Confagricoltura i Toskana har begge bedt deres regionale regeringer om at erklære det for en naturkatastrofe.

I store dele af Toskana kan der forventes et tab på helt op til 50% af årets høst. Et tal som også går igen i prognosen for Langhe i relation til produktionen af nebbiolo. I provinsen Alessandria tales der endda om op til 80% af årets nebbiolohøst er i fare. I Veneto var der særligt vinmarker til produktion af prosecco, chardonnay og pinot grigio, som blev hårdt ramt af frosten. Det samlede omfang af skaderne vil der først være et samlet overblik over indenfor de næste 14 dage.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate