Nyheder

Barolo-producenten Pio Boffa fra Pio Cesare død

En trist nyhed ramte vinverden da Pio Boffa, kendt producent af Barolo og Barbaresco – i lørdags døde af Covid-19 i en alder af kun 66 år.

Pio Boffa besluttede allerede i en ung alder, at han ville være en del af familievirksomheden, og rejste derfor verden rundt for at lære sin håndværk. Pio var både visionær og en iværksætter, der i den grad fik sat familiens vingård Pio Cesare på verdenskortet.

Efter at være vendt tilbage til Piemonte stod han bag Pio Cesares første enkeltmarksvin Barolo Ornato. Siden er flere enkeltmarksvine kommet til  som f.eks.. Barolo Mosconi og Barbaresco Il Bricco. Pio Boffa var også manden blandt de specielle vine som Il Nebbio, som er en vin lavet af nebbiolo og en lille del pinot noir og en rosé som ligeledes er lavet af nebbiolo og pinot noir, dog tilsat lidt syrah til blandingen. I 2016 genoptog Pio Boffa produktionen af vermouth og Barolo. Det var familiens gamle opskrifter og etiketdesign, som var blevet fundet frem igen. I år markerer Pio Cesare sit 140-års jubilæum og Pio Boffa død kommer kun et par måneder før jubilæet skulle være fejret med 2 specielle jubilæumsvine.

Boffas alt for tidlig død er ikke bare et stort tab for hans kone Nicoletta og datteren Federica, men et tab for hele vinverden og for Piemonte i særdeleshed. Han vil for altid blive husket som en stor ambassadør for Piemonte

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate