Nyheder

Barbaresco hædrer sine vinproducenter

Interesserer du dig for italiensk vin så kender du – eller har i hvert fald hørt om – Barbaresco. Byen Barbaresco, som lægger navn til en af de store vine fra Piemonte, besøgte jeg for første gang for mere end 20 år siden. Helt ærligt var jeg nok lidt skuffet over dette første besøg i Barbaresco. Det er en by som med sit tårn, enotecaet og et par spisesteder hurtigt var overset.

Siden har jeg selv haft fornøjelsen at bo i et par år i Barbaresco, der med sine omkring 600 indbyggere og 41 vingårde er en lille kommune, som er kendt verden over. Det er ikke byskiltet der gør Barbaresco til noget specielt, det er derimod dens indbyggere, hvoraf langt størstedelen er beskæftiget i vinbranchen.

Det er netop de mennesker, som Barbaresco Kommune vil hædre med en ny permanent fotoudstilling – Faces of Barbaresco – som indeholder 39 billeder af de vinproducenter, som har gjort den lille piemontesiske by stor ude i verden. Fotoudstillingen er opsat i og omkring Barbarescos vartegn, som er det middelalderlige tårn.

Alle portrætter er taget  af fotografen og journalisten Max Rella, som normalt er specialiseret inden for områderne rejser, vinturisme, vin og gastronomi. Formålet med projektet er at sætte ansigt på byens vinproducenter, som trods vinenes berømmelse ofte er ukendte for de fleste.

De 39 portrætter er trykt på et materiale, der de næste par år, kan modstå vejret de næste par år. Hvert billede ledsages af en kort tekst på italiensk og engelsk, ligesom der også vil være en QR-kode, som leder dig hen til den enkelte vingård.

Projektet har kommunen arbejdet med siden december 2020 og med åbningen af udstillingen markerer det samtidig genåbningen af sæsonen for Torre di Barbaresco og det tilhørende Cavazza Museum. Udstillingen fortsætter inde i Torre Di Barbaresco, hvor man vil kunne se portrætter af de samme producenter projiceret i farver på tårnets indvendige vægge og murvæk.

Udstillingen slutter med nogle videoklip – igen i sort/hvid – hvor hver enkel producent fortæller lidt om året i Barbaresco. Det er blevet til en lang række små fortællinger omfattende alt fra ”gamle” dage til nutiden, gode og dårlige tider, vigtige begivenheder i vinproducentens liv og selv Italiens sejr ved ved verdensmesterskabet i fodbold (2006) får et par ord med på vejen.

Det gamle middelalderlige tårn i Barbaresco oser af historie og har siden 11 hundredetallet overvåget Tanaro-dalen, eller som i vores tid budt os velkommen til Langhe. I mange år har tårnet stået og forfaldet. Siden man for nu for snart 7 år siden fik det restaureret og åbnet for besøgende, har det udviklet sig til et yderst velbesøgt turistmål. Museet i Tårnet havde således mere end 30 tusinde besøgende, hvilket var en stigning på 40 % i forhold til året før. Entreindtægterne som beløber sig til 130.000 euro bliver alle geninvesteret i peronsale, kulturprojekter og i forbedringer.

Besøg ved selve tårnet er gratis, men hvis du vil se tårnet indefra koster det 5 euro per person. Husk at forhåndsbestilling er obligatorisk (kan gøres via dette link). Det er også muligt at besøge den nye og ikke mindst panoramiske Bistrot della Torre med 50 udendørs pladser. Her kan du nyde et glas vin. Der er naturligvis et godt udvalg fra lokale producenter men vinkortet omfatter også en lang række mousserende vine fra Piemonte. Og er du sulten byder køkkenet også på små retter med lokale specialiteter.

Hvor finder jeg Torre di Barbaresco

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate