Nyheder

Flere vingårde i Montalcino har skiftet hænder

Prisen på vinmarker omkring Montalcino er fortsat med at stige under pandamien. Vil du købe en vinmark i det område kan du ifølge den italienske vinportal Winenews.it nu vente at skulle betale mellem 750.000 og 1 million euro for en hektar vinmark.

Et prisniveau der blev bekræftet for nylig, da flere Brunello-vingårde skiftede hænder. Således er Azienda Agricola Scopone, der ligger lige syd for Montalcino ved Castelnuovo dell’Abate, blevet solgt til en iværksætter fra Emilia Rogmagne, mens vingården Paradisone Colle degli Angeli er blevet købt af Azienda Vitivinicola Novello fra Veneto. Yderligere rygtes to andre vingårde i området at være tæt på et salg.

Ifølge et skøn fra Brunello di Montalcino-konsortiet havde de i alt 2100 hektar Brunello-vinmarker i 2020 en værdi på mere end 2 milliarder euro. Der har siden 1997 været et forbud mod at anlægge nye vinmarker i området, hvilket har fastlåst det areal, som kan bruges til at dyrke druer til fremstilling af Brunello di Montalcino. Hverken Brunello di Montalcino-konsortiet eller producenterne har til hensigt at ændre dette forbud i den nærmeste fremtid. Det betyder formentligt, at prisen på de eksisterende vinmarker fortsat vil stige.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate