Nyheder

Toscana og Piemonte i tæt opløb om at være det foretrukne rejsemål.

Endnu engang er der tæt opløb mellem Toscana og Piemonte i kampen om at være det foretrukne rejsemål for folk med interesse for vin. Sådan ser verden ud, hvis man skal tro den brugerundersøgelse, som det amerikanske vinmagasin Wine Spectator har gennemføre på deres hjemmeside.

Ifølge Wine Spectator vil deres læsere foretrække at besøge nedenstående italienske vinregioner:

  1. Toscana 37%
  2. Piemonte 31%
  3. Sicilien 10%
  4. Alto Adige/Trentino 5%
  5. Puglia 4%

Til trods for at ikke noget andet land i verden end Italien, der er har så stor en variation i både udbud af druer og vine, så er interessen primært koncentreret omkring de to regioner Toscana og Piemonte. Resultatet afspejler i høj grad også den interesse, og ikke mindst det tætte opløb, der er hvert år, når det kommer til antallet af topvine i de italienske vinguider.

Der er ingen tvivl om at Toscana med vine som Chianti og Brunello di Montalcino har sat sig selv på vinkortet i folks bevidsthed. Dertil kommer at vinene fra f.eks. Bolgheri og Maremma også har markeret sig godt som områder, hvor der produceres vine på højt niveau. Dertil kommer både sol og landskabet, som også trækker mange turister til.

På 2. pladsen kommer Piemonte, som primært er kendt for vine som Barolo og Barbaresco og i noget mindre for vine som Barbera, Dolcetto og Asti. Dertil kommer at det piemontesiske køkken med den hvide trøffel i hovedrollen trækker turister til fra hele verden.

Den sidste plads på podiet indtages – nok overraskende set med danske øjne – af Sicilien. Der er ingen tvivl om at Sicilien fascinerer med sin skønhed og farver, men også vinene fra Sicilien er populære ude i verden, hvor ikke mindst interessen for Nero d’Avola er stor.

Sideløbende med brugerundersøgelsen om hvilken vinregion deres læsere ville foretrække at besøge, lavede Wine Spectator en undersøgelse af hvilke italienske druer, som deres læser foretrækker.

Dette gav følgende resultat:

  1. Sangiovese 35%
  2. Nebbiolo 32%
  3. Montepulciano 6%
  4. Nero d’Avola 5%
  5. Aglianico/Barbera/Primitivo alle med 4%

Umiddelbart virker det som der er en god sammenhæng mellem læsernes interesse for at besøge en given vinregion og så druerne for denne. Dertil kommer, at det skal tages i betragtning at hovedparten af Wine Spectators læsere formentlig er amerikanske forbrugere. Set med danske/europæiske øjne kunne jeg have en forventning om at f.eks. Veneto ville have ligget højere på listen.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate