Det italienske køkken

Torta soffice alle more (Brombærkage)

Her er opskriften på en delikat og blød brombærkage som min mor ofte lavede.  Min mor er typen som hele tiden på noget at spise… Nogle gange var det svært at sige til hende at jeg ikke var sulten.  Den mulighed havde hun slet ikke overvejet.

Alt hvad min mor serverede smagte godt. Om det så var et lille stykke ost på en skive brød så fik det en særlig smag. Ligesom det var svært at modstå hendes pandekager med Nutella til en kop te.

Min mor elskede at brodere. Hun elskede perler, glitter, farver og sjove læbestifter. Min mor var fuld af liv. Hun grinte altid. Selv når vi ventede hos tandlægen. Hun kunne ikke gøre for det. Hun kunne bare ikke lade være.

Selv om min mor var gammel elskede hun nuet og fremtiden. Hun elskede at lægge planer. At flytte rundt på møbler og indrette nyt køkken.

Hun elskede Ikea!

Hun elskede den moderne teknologi – også de moderne køkkenmaskiner. Hun læste alt om det så var instruktionsbøger eller opskrifter. Hun glædede sig at posten kom medugens reklamer. Men det bedste var nu hendes passion for krydsord.

Jeg har gemt alle hendes indkøbslister, opskrifter og kort som jeg fik fra hende …. Jeg er lidt småskør…. Man kunne ikke kede sig i hendes selskab. Hvis jeg bad hende rejse med til toppen af verden ville hun blot smile og pakke sin kuffert for at tage med.

Jeg elsker hende og hun elsker mig. Hun har været med til at gøre livet til noget specielt. Her er opskriften på en kage som jeg for evigt vil forbinde med min mor.

God mors dag til jer alle!

 

Ingredienser til en brombærkage i kageform 24 cm.

250 gram Brombær

300 gram Ricotta

3 æg

3 spsk piskefløde

230 gram sukker

250 gram mel 00

En pakke tørgær

1 lille glas cognac

Flormelis

En knivspids salt

 

Fremgangsmåde:

Start med at lægge brombær bær i en skål med 1 spsk sukker og cognac og lad det stå og trække lidt.

 

Tag en skål. Kom ricotta, fløde, æggeblommer og en knivspids salt. Start med at røre forsigtigt rundt.

Så tilsættes sukker

Mel og tørgær blandes sammen. Herefter sigtes melen ned over over skålen.

Pisk æggehviderne stive. Rør dem derefter forsigtigt ned i dejen.

Tilsæt derefter brombær.

Rør forsigtigt brombærene ind i dejen. Smør en kageform med en diameter på 24 cm.

Sættes i ovnen og bages ved 160 grader i 40 minutter. Når kagen er kølet ned drysses lidt flormelis fint over.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate