NyhederSignori del Vino

Signori del Vino i Veneto

Signori del Vino – Mauro Masi, der er direktør for tv-stationen Tg2 og hans vicedirektør Rocca Tolfa – er i denne udsendelse taget på rundtur i Veneto. Veneto er en vinregion med næsten 80.000 ha vinmarker og har en årlig produktion på ikke mere end 8,5 millioner hektoliter vin om året. Af disse kommer mere end 2 millioner liter fra vinmarker, der har status af DOC og DOCG.

I Danmark forbinder vi mest Veneto med Amarone fra Valpolicella. Når Signori del Vino guider rundt vil ud opdage at Veneto er meget mere end bare Amarone. I programmet tages vi med på besøg bag murene i vingården Venissa, som ligger på den lille ø Mazzorbo i lagunen ved Venedig. Derfra går turen videre mod Valpolicella, hvor Masi og Tolfa blandt andet besøger Quintarelli, hvor de taler med Giuseppe Quintarelli’s datter Fiorenza Quintarelli.

Fra Valpolicella går turen til de mousserende vine, hvor der sættes fokus på prosecco, som i disse år oplever en større succes end nogensinde verden over. Her besøger Signori del Vino blandt andet Elvira Bortolomiol, som er en både dygtig og dynamisk producent af mousserende vine.

Bemærk: Udsendelsen er på italiensk.

 

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate