NyhederSignori del Vino

Signori del Vino i Toscana

Ingen udsendelse om italiensk vin uden Toscana. Sådan er det også i Signori del Vino, som i dette afsnit netop lader turen gå til Toscana.

Signori del Vino – Marcello Masi og Rocco Tolfa – tager os i denne udsendelse med på rundtur i Toscana, hvor det er sangiovese som er den dominerende drue. Vi stifter bekendtskab med vine som Chianti, Brunello di Montalcino og Sassicaia.

Udsendelsen starter med et besøg hos Piero Antinori som står i spidsen for en af de helt store familieejet vingårde i Toscana. Turen går derefter blandt andet videre til Jacopo Biondi Santi, der er kendt for sin Brunello. Endvidere besøges Tua Rita, som er en kvindelig vinproducent, som laver vin, der hører hjemme blandt de bedste i Italien. I udsendelsen fortæller Tua Rita om hvordan det at lave vin er blevet en livsstil der udsprang sig af et behov for et mere roligt liv.

Sidst men ikke mindst bliver der tid til et spændende besøg på vingården Gorgona, som drives af de indsatte i fængelet på øen. Gorgona er en fængselsø, som ligger 35 km ude i Middelhavet. Der er ingen adgang til øen for turister. Allerede i 1869 blev øen gjort til fængsels, hvor de indsatte skulle arbejde med landbrug.

Udsendelsen er på italiensk. Hvis dit italienske er lidt rusten – så er naturbillederne alligevel udsendelsen værd.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate