Nyheder

Produktionen af ​​Lugana DOC fortsætter med at vokse

Produktionen af Lugana DOC fortsatte med at stige i 2018, hvor det blev til ikke mindre end knap 17,6 millioner flasker. Det er 8,6% mere end året før. 70% af vinen bliver eksporteret, hvor Tyskland aftager hele 80% af vinen. Det vil sige, at over halvdelen af den samlede produktion sælges til Tyskland.

Lugana DOC, som er en tør hvidvin, kommer fra et lille vinområde i den sydlige ende af Gardasøen. Vinen har haft DOC-status siden 1967. Der er i dag omkring 160 vinproducenter, som indenfor en zone på knap 700 hektar producerer Lugana DOC. Lugana DOC fremstilles på druen Trebbiano di Lugana (Trebbiano Veronese). Det er en vin som skal modnes i mindst 6 måneder i rustfri ståltank inden den kan aftappes og sælges. Lugana DOC er en livlig og tør vin, der ofte serveres som en aperitif til det lette middelhavskøkken, fiske- eller grøntsagsretter. Serveres bedst med en temperatur på mellem 8 og 10 grader.

Salget af Lugana DOC på det tyske marked er stagneret og væksten i eksporten skyldes en stigende efterspørgsel i USA, Schweiz og Japan. Lugana-konsortiet gør en både stor og aktiv indsats for at udbrede kendskabet til Lugana DOC og ikke mindst åbne op for nye markeder for ikke at være så afhængig af det tyske markeds luner.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate