Nyheder

Marche med fremragende vinhøst i 2020

Endelig lidt grund til optimisme for vinproducenterne i Marche. Årets vinhøst steg med 5% i forhold til 2019 og samtidig er høsten af god kvalitet. I 2020 når produktionen 85,7 millioner liter vin mod 81,6 millioner liter sidste år. Samtidig har vejret været med vinproducenterne i år, hvilket gav en høst uden komplikationer.

Varmen i august og i de første to uger af september var godt for modningen af druerne, men omvendt påvirkede det mængden negativt. Blandt de røde druer var tilbagegangen størst for druer som Lacrima di Morro d’Alba og Montepulciano, mens de øvrige røde druer lå på et gennemsnitligt niveau. Årets fremgang i produktionen skyldes primært de hvide druer, hvor Verdicchio dei Castelli di Jesi en førte an med en fremgang på 7%. Ikke nok med at produktionen af Verdicchio dei Castelli di Jesi blev øget. Kvaliteten er i år fulgt med og giver vine med stor friskhed og en fremragende struktur, der minder meget om vinene fra de gode årgange 2015 og 2016. Meldingerne går på, at dette også gør sig gældende for de øvrige vine i Marche.

Et er at der går godt med produktionen. Det nytter ikke at producerer en masse vin, hvis der ikke er nogle som vil købe den. Selv om den aktuelle situation med coronavirus og nedlukning af restauranter, barer mv. naturligvis påvirker omsætningen, men noget tyder på, at det for vinproducenterne i Marche er gået bedre end frygtet. I forhold til 30/9 2019 er mængden af Verdicchio dei Castelli di Jesi i vinkælderne faldet med 9,5%. Det er godt i forhold til at vinproducenterne frygtede at mængden af vin ville være steget med 15-20 i år.

Ifølge handelsstatistikken fra Istat har der i årets første halvdel været en generel nedgang i eksporten af italiensk vin på 4,2%. For Marche har faldet dog kun været på 2,2% i samme periode. Bag tallet gemmer sig en salgsfremgang til andre EU-lande på 4%, hvorimod eksporten til lande udenfor EU er faldet med 4,6%. Den største del af eksporten sker til lande som USA, Tyskland og Japan, som er markeder der stadigvæk er i vækst. Store markeder som Storbritannien, Canada, Schweiz og frem for alt Kina faldt tegner sig for store tilbagegange i eksporten.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate