Nyheder

Italiensk jordskælv rammer landbruget hårdt

Det jordskælv, der på 6,2 efter Richter-skalaen, ramte Emilia-Romagna, natten mellem lørdag og søndag var også et hårdt slag for regionens landbrugsproduktion. En foreløbig opgørelse af skader efter jordskælvet viser, at produktionsanlæg og landbrugsejendomme til en værdi af knap 2 milliarder kr. er ødelagte.

Allerede nu kan det fastslås, at det endelige skadesbeløb langt vil overstige det foreløbigt estimerede 2 milliarder kr. Alene blandt mejerierne mellem Mantova og Modena regner osteindustrien med at mindst 400.000 hele Parmigiano og Grana’er var klar til blive solgt inden jordskælvet fik de mange ostehylder til at vælte og gjorde osten usælgelige.

De omfattende ødelæggelser menes, at ramme mellem 2.000 og 3.000 virksomheder i Emilia-Romagna. Det samlede skadesbeløb forventes, at blive endnu større, for som Konsortium for Parmigiano Reggiano konstaterer, “De yngre oste er endnu mere sårbare og kan ikke reddes. De færdige oste kan trods alt sælges som revet ost”.

 

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate