Nyheder

Hvad drikker italienerne selv?

Resultatet af en undersøgelse foretaget af Gabriele Micozzi, professor i marketing på University of Marche, giver et spændende indblik i hvad de italienske forbrugere selv drikker.

Set med italienske øjne er de mest kendte brands i Italien Gaja, Antinori og Arnaldo Caprai. Blandt regionerne er det Piemonte med 20 %, som står stærkest i italienernes bevidsthed foran Toscana med 16 % og med Veneto på 3. pladsen med 10 %.

Undersøgelsen viser, at de italienske forbrugere anser Brunello di Montalcino for at være den bedste vin i Italien, efterfulgt af Barolo, Chianti, Nobile di Montepulciano, Verdicchio og Amarone.

De italienske forbrugere læser gerne om vin (73 % læser om vin), ligesom de heller ikke er bange for at bruge penge på vin. 39,6 % af de adspurgte er villige til at bruge op til 75 kr. for en flaske vin. 45 % af de adspurgte deltagere var villige til at bruge fra 75 kr. til 260 kr. på en flaske vin.

Vinforbruget er under forandring i Italien. Hele 47,7 % af de medvirkende i undersøgelsen siger, at de haqr nedsat deres forbrug af vin. Af dem er det kun 9 % der gør det af økonomiske årsager. De fleste af dem (40 %) gør det, fordi vaner, tendenser og stilarter er under forandring, og 26 % er bange for at miste deres kørekort.

22 % daf de adspurgte oplyser, at drikker vin hver dag, 40 % drikker 2 eller 3 gange om ugen og 21 % en gang om ugen. Når der drikkes vin drikker 48 % vin til middagsmåltidet, mens 36 % nyder et glas både til frokost og middag.

Undersøgelsen bygger på en stikprøve på 1466 personer over 18 år.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate