Nyheder

Gambero Rosso 2020: 3 glas Calabrien

Det er ikke længe siden at jeg læste en artikel om Calabrien, hvor Italiens tå blev beskrevet som en folkefattig region. Ser man på Calabriens størrelse og deres indbyggertal svarer det nogenlunde til Danmark – og Danmark kan næppe kaldes folkefattig.

Nu er alt relativt og det er uomtvisteligt, at der er sket en stor udvandring fra Calabrien mod Norditalien, ligesom mange mennesker er udvandret til USA. Det er ulempen ved at være et udpræget landbrugsområde, hvor meget af det manuelle arbejde overtages af maskiner.

Vinmæssigt gør Calabrien ikke det store væsen af sig. Det er sjældent jeg falder over vine derfra i Danmark, hvorimod på det italienske marked er det relativt let at finde i næsten alle større supermarkeder fra nord til syd – specielt vinene på Greco di Bianco. Der er i Italien en trend henimod at bruge de klassiske oprindelige druer, men desværre er den bølge endnu ikke nået Calabrien hvor druer som cabernet sauvignon og merlot ofte bruges i blanding med regionens egne oprindelige druer.

I de gamle grækers tid, var Calabrien kendt som et meget frugtbart område. Den tætteste kontakt man nok i dag kan komme med de gamle græsker guder i Calabrien er via Luigi Violas Moscato Passito. Her er virkelig tale om en gudedrik. En passito med farve som rav og duft og smag af honning. Det er fuld fortjent af Luigi Viola i år for 10. gang får 3 glas i Gambero Rosso.

4 vine fra Calabrien har vinguiden Gambero Rosso 2020 givet de maksimale 3 glas.

Gambero Rosso 2020: 3 glas Calabrien

  • Librandi – Rosso Cl. Sup. San Felice Ris. 2017
  • ‘A Vita – Rosso Cl. Sup. Res. 2015
  • Ceraudo – Pecorello 2018
  • Luigi Viola – Moscato Passito 2018

En samlet oversigt over alle vine, der har modtaget 3 glas i Gambero Rosso 2020 finder du her.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate