Vinanmeldelser

Barco Reale Carmignano DOC 2014, Tenuta di Capezzana

Tenuta di Capezzana er en vingård, der har dybe historiske rødder i den lille appellation Carmignano i det nordlige Toscana. Tenuta di Capezzana, der har været ejet af familien Contini Bonacossi siden 1920’erne, er i dag en af de førende producenter af Carmignano. Carmignano er en vin fremstillet af Sangiovese med små mængder Cabernet Sauvignon og andre lokalt forekommende druer. Capezzana er en stor ejendom (en del af Medici’s tidligere jagtområder), der omfatter 247 hektar vinmarker og 356 hektar olivenlunde.

I dag står Carmignano lidt i skyggen af mere kendte toskanske vine som f.eks. Chianti. Sådan har det ikke altid været. Da storhertug Cosimo III i 1716 udstak retningslinjer og produktionsgrænser for områdets vine, blev Carmignano et af de første områder i Europa, der fik en beskyttet oprindelsesbetegnelse med klart definerede grænser.

Barco Reale Carmignano var let af afgrænse, da Barco er en 53 km lang mur, der omgav marker, skov, vingårde, olivenlunde mv. Barco Reale var dengang kendt for lave fremragende vine, som blev drukket med glæde af hele den europæiske adel. Specielt var der tætte bånd til Frankrig.

Den franske forbindelse går da også igen hos Capezzana, hvor de tilbage i 1979 besluttede, at de ville lave en vin med Bordeaux druer.  Til dette blev der købt stiklinger af Cabernet og Merlot fra Ch. Lafite i Bordeaux.

Barco Reale di Carmignano DOC 2014 er lavet af 75% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc og 5% Canaiolo som er fermenteret på ståltanke og derefter lagret på fad i 12 måneder. Vinen har en mørk rubinrød farve. Vinen har en intens og frugtagtig duft præget af sorte kirsebær, krydderier og træ. I smagen findes nuancer af kirsebær, blomme, ribs og et strejf af kakao. En tør vin meget en meget afbalanceret smag. Vinen kan med fordel dekanteres en time før den skal drikkes

Barco Reale Carmignano DOC er lavet af 75% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc og 5% Canaiolo. Indeholder 13,5% alkohol. Serveres ved 18 til 19 grader. En vin der typisk egner sig til både lyst og rødt kød. Vinen kan med fordel iltes i god tid inden servering. Pris: 8,90 €.

Barco Reale Carmignano DOC 2014, Tenuta di Capezzana

Meget god vin (89/100)

Vinen har en mørk rubinrød farve. Vinen har en intens og frugtagtig duft præget af sorte kirsebær, krydderier og træ. I smagen findes nuancer af kirsebær, blomme, ribs og et strejf af kakao. En tør vin meget en meget afbalanceret smag.

User Rating: Be the first one !
Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate