Home / Det italienske køkken / Jordbærmousse (Mousse di fragole)
jordbærmousse
Jordbærmousse (Mousse di fragole) er en hurtig og lækker dessert.

Jordbærmousse (Mousse di fragole)

I hele min barndom troede jeg i en overgang, at min mor lå i direkte konkurrence med Skælskør Marmelade om det danske marked for jordbærmarmelade. Haven var fyldt med jordbær og som det ikke var nok blev spandevis af bær hjembragt fra diverse pluk-selv marker omkring Næstved. Et plukkearbejde som vi alle måtte tage del i – om vi ville det eller ej.

Jeg ved ikke hvor mange gange “vil du nyde –  må du yde” har runget i mine øre i de år. Om det var for mange jordbær eller muligheden for at slippe for at plukke dem, at jeg holdt med at spise jordbær, det husker jeg ikke i dag. Tiden er gået og lysten til jordbær er så småt begyndt at vende tilbage. Duften af friske jordbær fik mig til at smide en lille kasse med 1 kg i indkøbsvognen forleden. En lille del af disse brugte jeg til en jordbærmousse.

 

Jordbærmousse (Mousse di fragole)
Recipe Type: Dessert
Cuisine: Italien
Author: Henrik Koudahl
Ingredients
  • 250 g jordbær
  • 2,50 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 3 blade husblas (se på pakningen for mængde)
Instructions
  1. Start med at sætte husblas i blød i koldt vand.
  2. Nip jordbær og blend dem til en puré.
  3. Kom jordbærpuré i en gryde sammen med sukkeret. Lad det koge stille op indtil sukkeret er smeltet.Sluk for varmen.
  4. Husblassen knuges fri for vand og kommes i den varme jordbærpuré. Rør godt indtil husblassen er helt opløst. Lad jordbærpuréen køle af.
  5. Piskefløden piskes stiv. Derefter vendes jordbærpuréen forsigtig i.
  6. Blandingen fordeles i 4 små portionsglas. Lad jordbærmoussen stå i køleskabet i cirka 4 timer før den serveres.
  7. Pynt eventuelt med et jordbær.

 

About Henrik Koudahl

Henrik Koudahl - Italiens freak - med interesse foritaliensk vin og mad. !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *