NyhederVinguider

Gambero Rosso 2020: 3 glas Molise

Annonce

Molise står for under 1 procent af Italiens vinproduktion, og lige så lille som produktionen er, fylder vinene fra Molise også i folks bevidsthed.

Selv om Molise er et område der historisk har været kendt for at fremstille gode vine, er der i dag langt mellem de rigtig gode vine. Vine der for størstedelens vedkommende er lavet på druen Montepulciano.

Som så mange andre steder i Italien er der en trend til at søge henimod de oprindelige druer fra området. Dette er også tilfældet i Molise, hvor mange vinproducenter er begyndt at bruge druen Tintilia. En måske ikke helt tosset ide, hvis man skal tro Gambero Rosso’s smagepanel. For blandt de 7 vine der gik videre til finalesmagningen indgik i de 6 af vinene druen Tintilia.

Den eneste vinproducent som jeg har større erfaring med fra Molise, er netop Di Majo Norante, der som den eneste i Molise fik 3 glas i Gambero Rosso 2020. Di Majo Norante har produceret vin i mere end 200 år. I dag råder vingården over 85 hektar vinmarker og en vinkælder, der trods sit gamle ydre, rummer den nyeste teknologi indenfor vinfremstilling.

Hos Di Majo Norante er der ikke kun fokus på kvaliteten af vinene. Der er i højeste grad også fokus på de forskellige druetyper. Foruden de klassike druer Malvasia, Trebbiano, Montepulciano og Sangiovese arbejder Di Majo Norante også med druer som Bombino og Aglianico og de gamle druer som Falanghina, Greco, Prugnolo og Tintilia.

Gambero Rosso 2020: 3 glas Molise

  • Di Majo Norante – Molise Rosso Don Luigi Ris. 2015

En samlet oversigt over alle vine, der har modtaget 3 glas i Gambero Rosso 2020 finder du her.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Translate