Det italienske køkkenNyheder
Risotto med asparges
Selv om asparges er til at få året rundt i de fleste supermarkeder, så glæder jeg mig hvert forår til de helt friske asparges igen er at finde på markedet. Har du først prøvet at smage helt friske asparges, så vil du opdage at de kan være stærkt vanedannende. Det bedste tidspunkt at spise en asparges er inden for en dag eller to efter de er blevet plukket.
I sæsonen er asparges stort set altid på indkøbssedlen når turen går til det lokale marked. Der er mangfoldige muligheder med asparges. En af dem jeg holder af er denne opskrift på risotto med asparges. Det her er en opskrift som er både hurtig og enkel at lave.
Risotto med asparges
Cuisine: Italien
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Cremet risotto med grønne asparges. Opskriften er til 4 personer.
Ingredients
- Opskrift til 4 personer
- 300 gram risottoris (Arborio)
- 2 zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 25 gram smør
- 2 dl hvidvin
- 1,2 liter varm bouillon (hønse eller grøntsager)
- 1 bundt grønne asparges
- 150 gram reven parmesan
- 25 gram smør
Instructions
- Løg og hvidløg hakkes fint.
- Smør smeltes i en gryde. Svits løg og hvidløg heri i 2-3 minutter. Løgene må ikke tage farve.
- Risene tilsættes og svitses med et par minutter.
- Hvidvinen hældes ved. Lad det koge indtil hvidvinen er næsten væk.
- Tilsæt ca. 1 dl varm bouillon, rør om og lad risene opsuge bouillonen. Hæld en ny portion bouillon ved og fortsæt på denne måde, til bouillonen er brugt. Det tager omkring 18 minutter.
- Knæk den nederste ende af dine asparges (Smid enderne ud eller som TV-kokken Claus Holm vil have sagt – gem dem til en suppe).
- Snit asparges i små skiver og kog dem i letsaltet vand i. 2 minutter. Lad dem derefter dryppe af.
- Tilsæt asparges når risene er næsten møre
- Rør den færdige risotto med smør og reven parmesan
- Servér straks risottoen
Notes
Det er en udfordring at vælge vin til asparges. Jeg har gode erfaringer med vine som Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Riesling og Dolcetto. Mindre god erfaring med Chardonnay.