Det italienske køkken
Rabarberkage med smuldredej
Indrømmet denne rabarberkage med smuldredej har ikke meget med Italien at gøre. Der er derimod tale om en opskrift, som har fulgt mig fra mit barndomshjem, hvor denne kage altid var en klassiker lige fra når de første rabarber tittede op af jorden.
Rabarberkage med smuldredej
Recipe Type: kager
Cuisine: Italien
Author:
Ingredients
- 1 kg rabarber
- 100 g sukker
- 1 spsk. kartoffelmel
- 100 g magarine
- 100 g mel
- 2,5 dl piskefløde
Instructions
- Rabarberne rengøres. Topblad og stilk skære fra
- Rabarber skal i skiver (ca. 1 cm)
- Sukker og kartoffelmel blandes med rabarberne
- Blandingen fordels i et smurt ildfast fad
- Mel og margarine blandes til en smuldredej.
- Smuldredejen fordeles over rabarberne
- Det ildfaste fad sættes i oven i ca. 30 minutter ved 200 grader (Hold øje med farven på dejen)
- Lad kagen hvile 30 minutter inden den serveres med flødeskum til.
Notes
På en god sommerdag så prøv et glas Malvasia Castelnouvo Don Bosco eller Brachetto til.