Maccheroni al ragù di coniglio (Makaroni med kaninragout)
Jeg havde en drøm i nat.
Jeg drømte om en hejre, der skilte sig ud – flyvende med sine store vinger…….skjult af sivene. Jeg hørte en stille raslen i sivene… det var den. Jeg fulgte den med øjnene indtil den forsvandt igen.
Så vendte stilheden tilbage.
Da jeg åbnede øjnene, befandt jeg mig i den tilstand som efterfølger sådan en form for stilhed. En stilhed lavet af ukendte “stemmer”, som trak mig til sig som en magnet.
Efter en lang nats søvn, følte jeg mig rigtig sulten da jeg vågnede her til morgen. Fuld af energi og med stor lyst kastede jeg mig over denne dejlige opskrift på makaroni med kaninragout. Det her er en ret som smager rigtig dejligt – ikke mindst takket været den beskedne tilstedeværelse af kanel og et strejf af friskhed fra mynten.
Jeg husker, at min bedstemor Iride serverede denne ret om søndagen…. En ret fyldt med med ømhed.
Prøv den!
Ingredienser til 4 personer:
600 g kaninkød (småstykker)
320 g makaroni
1 lille løg
1 gulerod
1 stilk selleri
1 kvist rosmarin
1 kvist mynte
1 stang kanel
1 dusk bredbladet persille
1 glas hvidvin
Mel
Olivenolie
Groft salt med appelsin
Fremgangsmåde:
Rens grøntsagerne og dup dem tørre.
Skær grøntsagerne i små tern.
Kom grøntsagerne i en gryde og steg dem i lidt olie indtil de begynder at blive bløde.
Kanelstangen og krydderurterne bindes sammen i et bundt.
Når grøntsagerne er stegt møre, tilsættes kaninen som er skåret i tern og vendt i mel.
Brun kødet og tilsæt herefter appelsinsalt og peber.
Kom hvidvinen i og lad det fordampe, skru ned til lav varme og læg låg på gryden. Lad gryderetten koge i ca. 40-50 minutter.
Når raguen er kogt færdig, tilsættes en håndfuld hakket persille. Bland det godt.
Kog makaronien i letsaltet vand til den er al dente, og vend den i kaninragouten sammen med et sjat olie samt en god portion revet parmesanost.
Velbekommen!