Det italienske køkken

Jordbærmousse (Mousse di fragole)

I hele min barndom troede jeg i en overgang, at min mor lå i direkte konkurrence med Skælskør Marmelade om det danske marked for jordbærmarmelade. Haven var fyldt med jordbær og som det ikke var nok blev spandevis af bær hjembragt fra diverse pluk-selv marker omkring Næstved. Et plukkearbejde som vi alle måtte tage del i – om vi ville det eller ej.

Jeg ved ikke hvor mange gange “vil du nyde –  må du yde” har runget i mine øre i de år. Om det var for mange jordbær eller muligheden for at slippe for at plukke dem, at jeg holdt med at spise jordbær, det husker jeg ikke i dag. Tiden er gået og lysten til jordbær er så småt begyndt at vende tilbage. Duften af friske jordbær fik mig til at smide en lille kasse med 1 kg i indkøbsvognen forleden. En lille del af disse brugte jeg til en jordbærmousse.

 

Jordbærmousse (Mousse di fragole)
Recipe Type: Dessert
Cuisine: Italien
Author: Henrik Koudahl
Ingredients
  • 250 g jordbær
  • 2,50 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 3 blade husblas (se på pakningen for mængde)
Instructions
  1. Start med at sætte husblas i blød i koldt vand.
  2. Nip jordbær og blend dem til en puré.
  3. Kom jordbærpuré i en gryde sammen med sukkeret. Lad det koge stille op indtil sukkeret er smeltet.Sluk for varmen.
  4. Husblassen knuges fri for vand og kommes i den varme jordbærpuré. Rør godt indtil husblassen er helt opløst. Lad jordbærpuréen køle af.
  5. Piskefløden piskes stiv. Derefter vendes jordbærpuréen forsigtig i.
  6. Blandingen fordeles i 4 små portionsglas. Lad jordbærmoussen stå i køleskabet i cirka 4 timer før den serveres.
  7. Pynt eventuelt med et jordbær.

 

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate