Jordbærmousse (Mousse di fragole)
I hele min barndom troede jeg i en overgang, at min mor lå i direkte konkurrence med Skælskør Marmelade om det danske marked for jordbærmarmelade. Haven var fyldt med jordbær og som det ikke var nok blev spandevis af bær hjembragt fra diverse pluk-selv marker omkring Næstved. Et plukkearbejde som vi alle måtte tage del i – om vi ville det eller ej.
Jeg ved ikke hvor mange gange “vil du nyde – må du yde” har runget i mine øre i de år. Om det var for mange jordbær eller muligheden for at slippe for at plukke dem, at jeg holdt med at spise jordbær, det husker jeg ikke i dag. Tiden er gået og lysten til jordbær er så småt begyndt at vende tilbage. Duften af friske jordbær fik mig til at smide en lille kasse med 1 kg i indkøbsvognen forleden. En lille del af disse brugte jeg til en jordbærmousse.
- 250 g jordbær
- 2,50 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 3 blade husblas (se på pakningen for mængde)
- Start med at sætte husblas i blød i koldt vand.
- Nip jordbær og blend dem til en puré.
- Kom jordbærpuré i en gryde sammen med sukkeret. Lad det koge stille op indtil sukkeret er smeltet.Sluk for varmen.
- Husblassen knuges fri for vand og kommes i den varme jordbærpuré. Rør godt indtil husblassen er helt opløst. Lad jordbærpuréen køle af.
- Piskefløden piskes stiv. Derefter vendes jordbærpuréen forsigtig i.
- Blandingen fordeles i 4 små portionsglas. Lad jordbærmoussen stå i køleskabet i cirka 4 timer før den serveres.
- Pynt eventuelt med et jordbær.