Nyheder

Prosecco Rosé DOC – Den nye dreng i klassen

Prosecco DOC er en stor  italiensk eksportsucces, som går sin sejrsgang verden over. Med en årlig produktion på omkring 500 millioner flasker er den mousserende vin fra vinmarkerne i Veneto og Friuli-Venezia Giulia om noget blevet en af de store eksponenter for den italienske livsstil.

Indtil slutningen af 2009 var Prosecco navnet på den hvide druesort, som bliver brugt til at fremstille Prosecco. Det betød at demousserende vine, som var var blevet fremstillet uden for DOC-området, også kunne sælges som værende en Prosecco. For at imødegå dette blev druesorten omdøbt til “Glera”.

I forbindelse med at Prosecco-konsortiet i 2019 startede en revision af produktionsbestemmelserne for Prosecco blev der plads til en ny dreng – eller rettere vin – i klassen, nemlig Prosecco Rosé DOC. Prosecco Rosé DOC er godkendt fra 2021 (startende fra 2020-høsten), og de første flasker er kom på markedet for kun nogle få måneder siden. Interessen for den nye Prosecco Rosé DOC overstiger alle forventninger, hvor især store traditionelle markeder som Storbritannien og Tyskland har taget godt imod vinen.

Prosecco Rosé DOC er lavet af druen Glera (85-90%) og Pinot Noir (10-15%). Glera er den drue som normalt bruges til at fremstille Prosecco med og Pinot Noir bruges her for hovedsageligt at give vinen den ønskede lyserøde farve, struktur og  tilføje nogle elegante noter jordbær, hindbær og roser.

Det er tilladt at fremstille Prosecco Rosé DOC i samme geografiske område, som den klassiske hvide Prosecco DOC i dag laves i. Rosé-stilen er dog ikke tilladt i Conegliano-Valdobbiadene DOCG, den traditionelle og bedst kendte underregion dedikeret til produktion af Prosecco.

En flaske Prosecco Rosé DOC er perfekt til en aperitif eller en middag terrassen. Vinen har ofte en høj og  forfriskende syre, der forstærker de frugtagtige aromaer af jordbær, appelsinskal, mynte og timian. Det er en vin, som er velegnet til at blive drukket til retter med fisk og skaldyr, pasta al pesto eller eksempelvis en Caprese salat

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate