Nyheder

I dag frigives Vino Novello

I dag den 30. oktober lanceres årets Vino Novello for forbrugerne. Det er samtidig første gang under tiden med Corona virus det sker. Ifølge den italienske landbrugsorganisation Coldiretti ligger årets produktion på omkring 3,5 millioner flasker. Til trods for at det tal dækker over en lille tilbagegang anses det for at være et flot resultat i forhold til den franske Beaujolais nouveau, der først frigives den 19. november.

Normalt lanceres Vino Novello under megen storhej og festivitas, men den fest bliver i år begrænset af forbudsregler for at bekæmpe coronavirusen. Udgangsforbud og begrænsninger i åbningstiderne gør årets lancering til en lightudgave.

Lanceringen er årets Vino Novello sker normalt altid med en masse arrangementer rundt omkring i Italien, hvor vinkældre har åbne, byfester mv. alt sammen for at markedsføre Vino Novello og begrebet Made in Italy. Alle aktiviteterne omkring frigivelsen af Vino Novello skaber ifølge Coldiretti en værdi på omkring 83 millioner kroner. Men Med forbud mod festivaler, messer og åbningstider på restauranter mv. er der udsigt til en markant nedgang i år.

Vino Novello, der produceres i hele Italien, er en let, frugtagtig rødvin, som i sin stil minder meget om sit franske modstykke Beaujolais Nouveau i smag, krop og farve, men er produceret ved hjælp af flere druesorter og med en mere liberal gæringsproces. Der er en vin, som har et lavt alkoholindhold, der normalt ikke overstiger 11%.

Vinen egner sig specielt godt til efterårets retter medkastanjer, svampe og så de traditionelle italienske pølser og oste. Hvad værre er at nogle steder i Italien siger traditionen, at den sidste dag at indtage det er “I Giorni della Merla“, solsortens dage, der siges at være årets koldeste dag (29. – 31. januar).

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate