Nyheder

Aldo Conterno er død

En af de helt store producenter af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Familien Conterno var blandt de første til selv at sælge deres egen vin på flasker. En historie som startede med Aldo Conternos bedstefar Giovanni e og som siden blev fulgt op af Aldos far Giacomo. I midten af 1950’erne rejste Aldo Conterno til USA for at lave sin egen vingård i Californien. Det blev ikke nogen succes og i starten af 1960’erne vendte han tilbage til Italien.

Efter at have arbejdet sammen med sin bror i 10 år på familiens vingård købte Aldo Conterno en vingård i Monforte. Det blev starten på “Poderi Aldo Conterno”.  Aldo Conterno har nogle af de bedste vinmarker i området, såsom Bussia Soprana, Romirasco og Cicala. Druerne fra disse marker indgik alle i hans mest kendte vin Barolo Bussia Grand Reserve. En vin, der lagres 7 år før den frigives, ligesom den kun produceres i de bedste årgange.

Aldo Conterno vil nok mest blive husket for Barolo Vigna del Colonnello 1982, som var en fantastisk vin, som han lavede sammen med hans bror Giovanni. En vin som som opnåede at blive en sand legende i den internationale vinverden.

Ellers er det  nok mest hans  Barolo Bussia 1989, som Aldo Conterno  forbindes med. En stor Barolo som opnåede 100 point og af mange regnes for en af de bedste Barolo’er, som nogensinde er produceret. Aldo Conterno var kendt for sin høje kvalitet men samtididg også en person, som ikke havde megen behov for at sætte sig selv i centrum.

Aldo Conterno var ikke bare dygtig til at fremstille vin. Han var en sand mester til at spille tamburin og var tillige en dygtig kortspiller. Aldo Conterno efterlader sig 3 sønner, Giacomo, Stefano og Franco, som alle er klar til at fortsætte faderens arbejde.

Bisættelsen finder sted den 1. Juni kl. 15.30 i Monforte d’Alba.

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate