Det italienske køkken

Rabarberkage med smuldredej

Indrømmet denne rabarberkage med smuldredej har ikke meget med Italien at gøre. Der er derimod tale om en opskrift, som har fulgt mig fra mit barndomshjem, hvor denne kage altid var en klassiker lige fra når de første rabarber tittede op af jorden.

 

Rabarberkage med smuldredej
Recipe Type: kager
Cuisine: Italien
Author: Henrik Koudahl
Ingredients
  • 1 kg rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 100 g magarine
  • 100 g mel
  • 2,5 dl piskefløde
Instructions
  1. Rabarberne rengøres. Topblad og stilk skære fra
  2. Rabarber skal i skiver (ca. 1 cm)
  3. Sukker og kartoffelmel blandes med rabarberne
  4. Blandingen fordels i et smurt ildfast fad
  5. Mel og margarine blandes til en smuldredej.
  6. Smuldredejen fordeles over rabarberne
  7. Det ildfaste fad sættes i oven i ca. 30 minutter ved 200 grader (Hold øje med farven på dejen)
  8. Lad kagen hvile 30 minutter inden den serveres med flødeskum til.
Notes
På en god sommerdag så prøv et glas Malvasia Castelnouvo Don Bosco eller Brachetto til.

 

Annonce
Show More

Henrik Koudahl

Italian Wine Club er Henrik Koudahls blog om italiensk vin (og mad). Her skriver jeg om stort og småt fra den italienske vinverden. Min passion er primært vinene fra Piemonte, men hvorfor gå glip af gode vinoplevelser ved at begrænse sig?

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Translate